vineri, 2 mai 2014

RCA

Asigurări RCA

Calculează RCA

Asigurarea RCA este obligatorie prin lege!

RCA este o asigurare prin care cei prejudiciati primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau pentru decesul ori vatamarile corporale suferite in urma unui accident auto care a fost produs din vina conducatorului asigurat. Cu alte cuvinte, daca esti gasit vinovat pentru producerea unui accident auto, RCA-ul tau va plati pentru vatamarile corporale sau decesul celui pe care l-ai accidentat, pentru orice tip de pagube materiale pe care le-ai provocat (ex: ai avariat un gard, un stalp, un vehicul), pentru pagubele rezultate din lipsa de folosinta a vehiculului avariat sau cheltuielile de judecata platite de cel nevinovat (numai in cazul unui proces).
Daca nu ai RCA, vei fi penalizat cu amenda intre 1.000 si 2.000 lei, retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare. In plus, daca vei fi gasit vinovat de producerea unui accident, vei plati toate despagubirile din buzunarul tau! RCA-ul este obligatoriu pentru toate tipurile de autovehicule supuse inmatricularii sau inregistrarii, nu doar pentru automobile!

Cat te costa o polita RCA?

Pretul unei polite RCA difera in functie de compania de asigurari pe care o alegi. Limitele de despagubire pe eveniment sunt de 1.000.000 EUR (pagubele materiale) si 5.000.000 EUR (vatamari corporale si deces).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.